جمعه 30 تير 1396 - 27 شوال 1438 - 2017 ژولاي 21
تاریخ انتشار : 29 بهمن 1390 0:0

کتاب تشریح گیاهان گلدار (مقدمه ای بر ساختار و تکوین) منتشر شد

تشریح گیاهان گلدار (مقدمه­ای بر ساختار و تکوین)

پائولا جِی. رودال

ترجمۀ حسین آخانی، مریم قاسم­خانی

ویراستۀ علی فرازمند

1390، 152ص، وزیری شمیز

شابک 5- 1415- 01- 964- 978

3500 تومان

دانستن آناتومی گیاهی نه‌تنها پایه و اساس مطالعۀ سیستماتیك و دیرین‌شناسی گیاهی است، بلكه بخش مهمی در علم تكامل، فیزیولوژی، بوم شناسی و به‌خصوص ژنتیك تكوینی به‌شمار می‌رود.
    مؤلف در ویرایش سوم كتاب موفق خود به معرفی جامع و مختصر تشریح گیاهان گلدار پرداخته است. در این كتاب علاوه‌بر اصلاح كامل و به‌روز شدن مطالب، تمام جنبه‌های ساختاری و تكوینی گیاهان به‌صورت مقایسه‌ای و در فصلهای جدا در زمینۀ ساقه، ریشه، برگ، گل، بذر و میوه بررسی شده است. ساختارهای درونی با بهره‌گیری از گستره‌ای از لنزهای سادۀ دستی گرفته تا میكروسكوپ الكترونی توصیف شده‌اند. از منابع متعدد و تصاویر جدید استفاده شده است. و جایگاه فیلوژنتیكی نامهای گیاهی به‌روز شده‌اند.
    این كتاب برای دانشجویانی كه درسهای مختلفی را در زمینۀ گیاه‌شناسی می‌گذرانند و همچنین باغبانهای حرفه‌ای و تازه‌كار مفید است.

کتاب شامل شش فصل با عنوانهای «اندامها، سلولها و بافتها»؛ «ساقه»؛ «ریشه»؛ «برگ»؛ «گل»؛ و «بذر و میوه» است. «واژه­‌نامۀ توصیفی»، «مراجع»، «نمایۀ موضوعی»، و «نمایۀ نامهای علمی گیاهان» کتاب به غنای آن می‌­افزاید.