شنبه 27 آبان 1396 - 29 صفر 1439 - 2017 نوامبر 18
تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1392 0:0

در حوزه تولید علم با توجه به سند بیست ساله حرکت کنیم

در حوزه تولید علم، جدی تر و با توجه به برنامه های دیده شده در سند چشم انداز بیست ساله به سمتی حرکت کنیم که جایگاه علمی خود را در دنیا تثبیت کنیم....

به نقل از سایت انجمن ناشران کتاب دانشگاهی

دکتر رامین دهقان، معاون پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی، در گفت و گو با کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد ناشران دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که تغییر مکان برگزاری بخش ناشران دانشگاهی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا چه اندازه سبب کاهش مخاطبان شده است، گفت: به دلیل تغییر مکان برگزاری بخش ناشران دانشگاهی، نمی توان گفت مخاطبان در این دوره نمایشگاه کمتر شده اند، ولی انتظاری که از جامعه دانشگاهی کشور داریم در نمایشگاه کتاب این دوره دیده نمی شود و این موضوع دلایل مختلف دارد که یکی از جدی ترین آن ها، معضل بالارفتن قیمت کتاب ها است.

وی افزود: در حوزه نشر دانشگاهی برای ارتباط بیشتر دانشجو با کتابخوانی، در درجه اول نهادها باید تدابیر لازم را بیاندیشند. زمانی که نهادها، سیاست های تشویقی داشته باشند و از یارانه های لازم در این زمینه استفاده کنند، دانشجویان به سمت کتابخوانی تشویق می شوند.

دهقان تصریح کرد: به لحاظ محتوا، جامعه علمی کشور حرکتی را آغاز کرده است، اما باید در حوزه تولید علم و تألیف کتاب، جدی تر و با توجه به برنامه های دیده شده در سند چشم انداز بیست ساله و اسناد بالادستی به سمتی حرکت کنیم که جایگاه علمی خود را در منطقه تثبیت کنیم.

معاون پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که برای بالابردن محتوای آثار دانشگاهی چه اقداماتی لازم است؟ گفت: موضوع اول که باید به آن توجه کرد هدفمندی است و ما نباید به دنبال این باشیم که در هر حوزه ای اثر تولید کنیم بلکه باید در این زمینه نظام مند عمل کنیم و حوزه هایی که نیاز است را شناسایی و در آن حوزه ها کار بیشتر شود و به سراغ حوزه های عمومی که نیاز کمتری به تألیف اثر دارد، نرویم.

دهقان در پایان درباره اینکه چگونه می توان به دانشجویان خدمات یارانه ای ارائه داد، بیان کرد: مرکز نشر دانشگاهی با همکاری بانک پاسارگاد طرحی به نام «کتاب کارت» را اجرا کرده است. در واقع دانشجویان با استفاده از این کارت می توانند از تخفیف در خرید کتب دانشگاهی استفاده کنند.